Emigrant
Oto urywki z pamiętnika Liv.
"Hej;** nazywam się Lively Lamel i mam 16 lat;] Mój wygląd? Cóż jest zachwycający;> (tak mówią znajomi) wysoka i szczupła brunetka, z pięknymi szafirowymi oczami i zjawiskowymi ustami. (ale samoocena).
Z charakteru. (kocham tę część<3)
No cóż ktoś kiedyś powiedział, że jestem rozpuszczoną małolatą która myśli tylko o przyjemnościach. To stanowczo nie prawda! Jestem miła, koleżeńska, kocham intrygi. Jako dziecko tańczyłam balet (co ja poradzę rodzice!!!) więc poruszam się bardzo pięknie i z gracją (zasługa długich nóg). Jestem twarda, spontaniczna i chyba dość trudna, choć ja tego nie widzę. (Tak zawsze mawiała mama). Mam pewną umiejętność (naprawdę jest extra!)potrafię poderwać każdego chłopaka. Ale to nie jest to o czym chcę powiedzieć...ja umiem...nie inaczej wokół mnie dzieją się dziwne rzeczy. Oczywiście o magii nie wspomnę...
Moja historia jest dziwna. Pochodzę ze starego magicznego domu. (tzn. wszyscy potrafią czarować) Wszyscy od pokoleń to czarodzieje. Kiedy miałam 9 lat moja mama tragicznie zmarła. Została 4 razy dźgnięta nożem oczywiście umarła na miejscu. Po śmierci mamy, tata zaczął się nade mną i bratem znęcać psychicznie.(Nie! Nigdy nas nie uderzył! Co to to nie.) Na nic nam nie pozwalał. Co prawda zawsze dawał nam kasę (jestem cholernie bogata) ale na nic nie pozwalał. Po jednej z wielu kłótni zdecydowałam się na ucieczkę. Jako że brat- nazywa się Alex już się wyprowadził (w Evendge stajesz się dorosłym w wieku 16 lat) nie miałam u kogo szukać pomocy. Rodzina mieszka daleko więc do nich nie pojechałam. Po ucieczce zamieszkałam w małym domku na obrzeżu miasta.
Aż 2 razy w życiu się nieszczęśliwie zakochałam. Na początku w Olivierze, ale ten umarł. To drugie moje zakochanie jest dziwne, otóż skrycie kocham się w odpowiedzi zła najpiękniejszym z najpiękniejszych Nathanieu (naprawdę jest sexy!!!), który swą urodą zwabia młode dziewczyny, a potem je morduje...
Moje największe marzenie: wyrwać się stąd i poznać oddanych przyjaciół..."
OXOX
Lively Lamel
Ostatnio edytowany przez Lively Lamel (2010-02-20 15:08:19)